Bergvärme i Stockholm har blivit ett populärt alternativ där både fastighetsägare, BRF:er, företag och privatpersoner har börjat undersöka sina möjligheter kring att värma upp fastigheterna med denna energikälla. Det är också någonting bra.
Utöver att bergvärme i Stockholm kan sänka kostnaderna för uppvärmning med närmare 80% så handlar det dessutom om grön energi och därmed om ett val som är bra för oss alla.
Genom att byta till bergvärme i Stockholm så kan man göra gott både för den egna plånboken och för klimat och miljö. Men, det är också något som kommer med många frågor. Vi tänkte här nedan titta lite närmare på några av dessa och ge svar på dem – enligt följande:
Passar bergvärme hos mig?
Det första steget mot bergvärme i Stockholm är att genomföra en grundlig geologisk undersökning av marken. För att nå bergvärmen så krävs borrning och ju djupare sådan som krävs – desto dyrare blir det. Avgörande är även vilken typ av jord som finns och hur dess förmåga att leda värme är. En annan viktig detalj är att man heller inte får borra för nära ett annat borrhål. Baserat på allt detta kan man säga att bergvärme i Stockholm inte är för alla.
Vilken bergvärmepump ska jag välja?
Du ska välja en bergvärmepump som ger dig den effekt du behöver. Även här krävs en gedigen genomgång kring hur dina behov ser ut och hur stort ditt hus är – samt hur det är uppbyggt. Företaget du anlitar för borrning kan även hjälpa dig med dessa beräkningar.
Gällande pumpen i övrigt så är det viktigt att du väljer en från en större leverantör och tillverkare. En så kallad No Brand Pump är billigare – och kan faktiskt fungera hyfsat! – men det finns problem med att dels serva dem och dels få tag i exempelvis reservdelar. En pump från en etablerad aktör på marknaden ger dig trygghet i både garantier och serviceavtal.