Bodelning – viktigt att tänka efter före

När man är nykär är allt underbart. Man kan inte tro att kärleken någonsin ska ta slut. Det är dock viktigt att tänka på vad som skulle hända vid bodelning.

Kristian skulle flytta ihop med sin Maria, något som kändes fantastiskt och skrämmande. Han hade sedan tidigare förhållande dålig erfarenhet av att vara sambo. Sist blev det katastrof när separationen blev ett faktum. Plötslig började hans förra sambo att kräva att hon skulle få både det ena och det andra. Detta trots att hans hem var helt möblerat och hon behövde bara flytta in.

Senare hade de köpt flera saker tillsammans och Kristian hade inget problem med att de skulle dela på det. Men att hon skulle ha saker som gått i arv i familjen i flera generationer hade gjort ont. Men han visste inte hur det fungerade och gav med sig bara för att slippa tjafs. Nu visste han bättre och ångrade att han inte läst på om bodelning.

Svårt att ta upp bodelning

Den här gången ville han diskutera med Maria innan de flyttade till sitt nya hus. Men det var ett känsligt ämne. Hur pratar man om bodelning utan att framstå som egoistisk? Efter att ha funderat länge så bestämde han sig för att det var bara att säga det utan krusiduller. Vilket han gjorde en kväll framför tv:n.

Den respons han fick hade han inte väntat sig. Maria blev glad. Han kunde inte tro det. Det visade sig att även hon gått och våndats. Dagen därpå satte de sig ner och skrev ner vem som skulle ta med vad till det gemensamma hemmet. De fixade en pärm där alla kvitton på senare inköp skulle sättas. De träffade även en advokat som hjälpte dem att få allting rätt från början. Både Kristian och Maria var lättade efter att de rett ut funderingarna. Nu kunde de landa i sitt förhållande på ett helt nytt sätt.

Mer information för dig kan du hitta på webbsida: svenskbodelning.se