Ge inte upp kärleken

En del ger upp ganska snabbt när de stöter på motgångar i relationen. Ibland är det ett oundvikligt alternativ, men om ni verkligen älskar varandra kan ni istället försöka med parterapi.

Jaha, hur hamnade ni här egentligen? Ni som älskade varandra till månen och tillbaka. Ni som aldrig trodde att ni skulle bråka om någonting. Nu är ni några år in i relationen. Ni har flyttat ihop i en Stockholmslya och sådant som ni aldrig trodde kunde vara underlag till tjafs har nu blivit vardagsmat. Du stör dig på hur din partner aldrig tar några initiativ. Din partner stör sig på att du aldrig plockar undan efter dig där hemma. Kanske visade det sig att ni är så pass olika att det bästa vore att göra slut här och nu och gå vidare. Men ni kan också göra ett seriöst försök att förstå varandra bättre så att ni kan leva tillsammans. Ni älskar ju trots allt varandra fortfarande.

Kan behövas nya verktyg

Många reagerar ofta instinktivt när parterapi i Stockholm nämns som förslag och motsätter sig det. Det skulle på något sätt göra allting så verkligt. Då skulle ni ha problem på riktigt. Det kan dock vara hälsosamt att faktiskt erkänna det för sig själv, och se parterapin som ett sätt att hjälpa er att lösa problemen. Det finns ingen skam i att ta emot professionell hjälp för att få sin relation på rätt bana igen. Kommunikation är i regel nyckeln, men det är inte säkert ni har verktygen för kommunikation i er egen verktygslåda.