Gräv upp och fyll igen

Grus, bärlager, grävmaskin, fall, dränering, kabeldragning, padda. Om du har anlitat ett företag för markarbeten så kan du plötsligt finna dig svängandes med allsköns konstiga ord.

Om du någon gång har passerat förbi en byggnation under en utgrävning, så kanske du har undrat vad det är som sker. Först grävs det ut en mängd massor, som schaktbilarna kör i väg med. Men ett tag senare så kommer det lastbilar i rader för att lämna av stenar i många olika storlekar. Det kan vara ända från vassa stenar som är stora som en hand, till stenmjöl. Eller mycket fint grus.
Vad handlar det egentligen om? Varför gräver man ut och fyller sedan upp igen? Jo, det är ett sätt att se till att huset får bästa möjliga grund och förutsättningar för att kunna trivas.

Bästa basen att stå på

Markarbeten i Uppsala är till för att skapa den bästa möjliga förutsättningen för ett friskt och hållbart hus. Men det kan såklart även vara en väg, parkeringsplats eller trädgård som ska skapas. För grunden till allt är ett gott utfört markarbete. Något som allt annat kan ställas på. Med en stark och hållbar grund kan du få ett friskt och starkt hem, som du kan slippa renovera i onödan.
Därför är det många som idag väljer en gjuten platta. Det är ett fundament som brukar hålla mycket bra, och som ger förutsättningarna för ett långt husliv. Markarbeten krävs egentligen för alla byggnationer som ska stå en längre tid.