Förnya köket

Om man vill förnya i köket har man ett roligt arbete framför sig. Fast arbetet kan också vara svårt och klurigt. Det är många val som ska göras för att slutresultatet ska bli så bra som möjligt.

Att förnya i köket kan kännas lika förnöjsamt som fasligt fruktansvärt. För man vill ju såklart att slutresulatet ska bli bra. Och för att det ska bli bra, behöver man göra en hel del tankearbete. Det är mycket mer att ta hänsyn till än att bara välja favoritfärg. Favvo-färgen används förmodligen inte på precis allting i köket? Vad ska då resten gå i för kulörer? Ska det vara tapet eller kakel på väggarna? Vilken bänkskiva passar till: laminat eller något naturmaterial? Hur smälter golv och tak in i det hela? Rostfritt eller annan färg på vitvarorna? Vilken typ av köksluckor?

Börja med luckorna

När det är så många val att fundera igenom, kan det vara bra att först fokusera på köksluckorna. De är ofta en stor del av köket så därför är det klokt att börja i den ändan. Om man har ett stort kök med mycket ljusinsläpp kan man med fördel välja en mörkare lackering på köksluckorna. Tvärtom vid ett kök med litet ljusinsläpp, välj då hellre ljusa luckor. Framförallt om köket även är ett mindre sådant. Med t.ex. vita luckor ljusar man upp ett annars mörkt rum. Det kommer upplevas mer rymligt. Medan mörkare nyanser gör ett stort kök mer mysigt. Summa summarum: börja med luckorna så faller resten sen på plats och slutresultatet blir finemang. Läs mer på denna sajt: lackeringköksluckorstockholm.se